Stolice sa buvljaka kao nove

Stolice sa buvljaka kao nove

Stolice sa buvljaka kao nove

Sećate se kada sam letos kupila ove fenomenalne stolice na buvljaku za 350 dinara? Da, dobro ste me čuli, 350 dinara za  OBE stolice. Oda tada stoje u mojoj garaži.

Pomislila sam da je došlo vreme da ih iznesem i da im uradim neophodnu generalku. Posle malo ljubavi i pažnje, transformisala sam ih u ove lepotice.

Jos ideja možete pogledati ovde.

Ako se ne sećate kako su ranije izgledale, evo slika pre i posle.

Izabrala sam belu boju za njih i posle 1 sloja prajmera i 2 sloja boje, stolice su bile kao nove. Izgled im ne bi bio potpun bez ovog šik materijala za tapacirung.

Poptuno sam oduševljena kako su ispale. Može li bolje od novog seta stolica za samo 350 dinara?

Stolice sa buvljaka kao nove…

Ako ste zainteresovani za sve divne detalje u vezi sa transformacijom, nastavite da čitate…

 1. Pošela sam tako što sam skinula sedište sa rama stolice. Hvala bogu nisu bile nikako pričvršćene pa sam ih samo podigla.
 2. „Gola“ stolica
 3. Posmatrajući mesta na kome je farba izgrebana, bilo mi je jasno da je ova stolica prefarbana makar 3 do 4 puta. Umesto da šmirglam sva tri sloja boje, odlučila sam da išmirglam samo delove na kojima je boja popucala i izravnam ih. Ako biste ovo radili na „pravilan“ način, pretpostavljam da biste šmirglali celu stolicu. Da su antikviteti, tako bih i ja postupila, ali pošto su bile samo 350 dinara, bilo je ok koristiti prečicu.

Počela sam jednim slojem prajmera. Nje mi se svidalo kako je izgledalo kada sam ga nanosila četkicom. Možete da vidite kako su tragovi četke užasno vidljivi, a prajmer gust i lepljiv.

Prebacila sam se na mali roler za farbanje i bila MNOGO zadovoljnija izgledom. Vidite li koliko je glatko u odnosu na ovaj nanesen četkicom?

Nanela sam jedan sloj prajmera i 2 farbe da bih dobila izgled koji sam želela.

A sada tapacirung.

 1. Prvo sam skinula postojeći materijal sa sedišta. Koristila sam šrafciger da olabavim spojnice i i onda svukla materijal.
 2. Na moje iznenađenje ispod je bio JOŠ JEDAN sloj tapacirunga. Rekla sam vam da se na njima i ranije radilo.
 3. Sada mi je jasno zašto ih je neko popravljao.
 4. Ove spojnice su očigledno originalne. Zarđale su i iskreno nisam bila sigurna da ću moči da ih povadim.
 5. Koristila sam klešta da ih izvučem
 6. Aaah! Ponovo lepe i čiste.
 7. Koristila sam originalni tapacirung kao šablon za moj novi materijal.
 8. Ne znam za vas, ali ja volim malo više mekoće pod mojom guzom (kao da je nemam dovoljno), tako da sam koristila punjenje za jastuke da bih dodala još jedan sloj između drveta i sunđera. Ovo je napravilo značajno poboljšanje.
 9. Zatim sam stavila sedište na novi materijal i počela proces tapaciranja. Zapravo je jako prosto, zategnite materijal što više možete i zaheftajte sa svake strane. Vucite materijal i heftajte redom dok ga skroz ne pričvrstite.

Kakva transformacija! I dalje se smeškam kad ih vidim

468 ad

Leave a Reply