Izdavanje Stan Zemun Gardos, ulica Sibinjanin Janka, moze i kao poslovni prostor, 85m2, trosoban, novogradnja, prostran, svetao, parking mesto, etazno grejanje, optimizacija sajtova…

Izdavanje Stan Zemun Gardos

Lokacija:  Beograd

Deo grada: Zemun

Mikrolokacija: Gardos

Ulica: Sibinjanin Janka

Kvadratura:   85 m2

Struktura:   3.0

Sprat:        PR      od:    1

Grejanje:  EG (kotao na struju)

Tip objekta:  novogradnja

Namestenost:   polunamesten

Nacin placanja: mesecno

Dodatno:

odmah useljiv, depozit, klima, ktv, telefon, internet, interfon, parking, terasa.

 

Dodatni opis:

Izdaje se stan u Zemunu, Gardos, ulica Sibinjanin Janka, 85m2, 3.0, moze i kao poslovni prostor, veoma kvalitetna novogradnja koja je zidana 2014. godine sa izolacijom debljine 10cm, PVC stolarija sa roletnama i komarnicima, opremljen kuhinjom sa belom tehnikom (moze biti i opremljen, a cena opremljenog stana jje 600e/mesec). Prostran stan na 5 minuta pesaka od Centra Zemuna, izdaje se na duzi vremenski period, parking mesto ispred stana, i plus javni parking bez napalte u ulici. Internet i kablovska idu na ime zakupca. Depozit je u visini jedne mesecne kirije. U blizini stana se nalazi Gardos kula, Zemunski kej, srednja Medicinska i srednja Elektrotehnicka skola, prodavnica, gradski prevoz 17, 45, 73, 83, 84, 704, 705, 706, 707.

 

Kontakt: 0695001125.

Više detalja na www.winnernekretnine.com.

Agencija upisana u registar posrednika pod brojem 508.

Agencijsku proviziju placa zakupac u iznosu od 50% od dogovrene mesecne cene.

 

Zemun – Gardos

je gradsko naselje i uzvišica u Beogradu, koje se nalazi na teritoriji opštine Zemun, nekadašnjeg grada, a danas gradske opštine. Gardoš se graniči sa naseljima Ćukovac, Donji Grad i Gornji Grad. Ograničeno je ulicama Glavna, Trg Branka Radičevića Cara Dušana, Nade Dimić, Sibinjanin Janka, Sinđelićevom, Njegoševom i Karamatinom. Samo naselje presecaju sledeće ulice: Gardoška, Stara, Visoka, Grobljanska i Strma.

Karakteristike naselja

Na osnovu arheoloških iskopavanja na području Gardoša i Zemuna utvrđeno je da se na ovom području živelo već u doba starčevačke i vinčanske kulture.

U Antičko doba u ravnici ispred uzvišica Gardoš, Ćukovac i Kalvarija prostiralo se rimsko naselje Taurunum.

Dolaskom Slovena na Balkan to naselje prema zemunicama dobija naziv Zemun. U Srednjem veku na uzvišici iznad Zemuna sa desne obale Dunava podiže se utvrđenje koje ima za cilj kontrolu saobraćaja Dunavom. Vremenom se oko utvrđenja pormira naselje.

Na osnovu istorijskog istraživanja naziv Gardoš ima koren slovenskog porekla tj. izmenjen oblik slovenske imenice „grad“ kojoj su Mađari kasnije dodali nastavak OŠ. Prema drugom tumačenju Gar-doš predstavlja groblje, što nije bez osnova jer su tu nađeni grobovi još iz keltskog doba. Predmeti nađeni tokom arheoloških istraživanja, oruđa i oružje napravljenih od glačanog kamena i kostiju, keramičko posuđe i ukrasi nalaze se i čuvaju u Zavičajnom muzeju u Zemunu (Špirtina kuća).

Kultura na Gardosu

Svake godine (od 2002. godine) u periodu od početka jula do kraja avgusta meseca, na Letnjoj pozornici Gardoš u Zemunu se odvija kulturna manifestacija „Leto na Gardošu“ u okviru koje se izvode pozorišne predstave, programi za decu, koncerti i performansi. Na mestu gde se danas nalazi letnja pozornica, dok nije izgrađena sportska hala „Pinki“, nalazila se arena sa ringom na kome je bokserski klub sportskog društva „Jedinstvo“ iz Zemuna organizovalo bokserske mečeve

Spomenici kulture na Gardošu

Gardoš je bogat spomenicima kulture:

Property Features

  • Etazno grejanje
  • kablovska
  • Kanalizacija
  • klima
  • Novogradnja
  • odmah useljiv
  • parking
  • Struja
  • telefon
  • Voda

Video