Kuca u Centru Zemuna, Strogi Centar, Karamatina, novogradnja, 60m2, 4.0, uknjizena,

Etazno grejnje, kotao na pelet, kanalizacija, voda struja, spratna …

Kuca u Centru Zemuna

Lokacija: Beograd

Deo grada: Zemun

Mikrolokacija: Centar

Ulica: Karamatina

Kvadratura:       60 m2

Struktura:  4.0

Grejanje:    EG

Tip objekta:  novogradnja

Vrsta objekta:  cela kuca

 

Spratnost:  spratna

uknjizena

 

Dodatno:

klima, ktv,  telefon,  internet, interfon, pomocni objekat, kanalizacija, voda, struja.

 

Dodatni opis:

Kuca u Centru Zemunu, Kuca je gradjena 2012, nova kanalizaciona mreza, voda, struja. U pomocnom objektu je kotlarnica, kotao na pelet. Odvojen spavaci blok na spratu/ 3 sobe, dva klima uredjaja. U blizini kuce setaliste Zemunski kej, Trg , pijaca, maxi, setaliste u Centru Zemuna, pozoriste, gradski prevoz (17, 45, 73, 83, 84, 705).

 

Kontakt tel.: 061/650-14-77

Agencija za promet nekretnina ,,WINNER NEKRETNINE”

Beograd, reg.br. 508,

 

 

Zemun

Je naseljeno mesto u jugoistočnom delu Srema, na desnoj obali Dunava, nedaleko od ušća Save. Teritorijalno, istorijski, politički, kulturno, ekonomski i saobraćajno vezan je za Beograd, u čijem je sastavu od 1934. godine.

Prema popisu iz 2011. Zemun je imao 157.367 stanovnika (prema popisu iz 1991. bilo je 141.997 stanovnika, 2002. bilo je 145.751 stanovnika).

Geografija

Zemun se nalazi u jugoistočnom delu Srema, ispod sremske zaravni na desnoj obali Dunava, nedaleko od ušća Save. Jedan je od najvećih industrijskih centara u Srbiji, sa metaloprerađivačkom, tekstilnom, industrijom kože i obuće, hemijsko-farmaceutskom, drvnom. Značajno je središte drumskog, rečnog i vazdušnog saobraćaja. Zemun je, kao deo Beograda, veliki kulturno-prosvetni centar. Danas se teritorijalno širi prema zapadu i jugozapadu, gde se spojio sa Novim Beogrado

Ime Zemun

Prvi naziv je bio Taurunum. Najstariji pisani tragovi o današnjem imenu grada datiraju iz XII veka. Nastao je od slovenske reči „zemlin“ i pretpostavlja se da se ime vezuje za zemunice koje su masovno prisutne u vertikalnoj ivici obale Dunava.

Kuća porodice Karamata

Jedna od malobrojnih gradskih Kuca u Centru Zemuna. Sastoji se iz tri dela. Najveći i najviši deo, jednospratnicu s visokim dvogubim krovom, podigao je 1763.godine imućni trgovac Kuzman Jovanović. Deceniju kasnije kupio ju je trgovac Dimitrije Karamata, doseljenik iz Katranice (danas Pirgi) u Grčkoj Makedoniji, čiji je sin Jovan 1827.godine dozidao sprat u srednjem delu i prema utrošenim sredstvima može se reći da je izvršio rekonstrukciju objekta u celini.

Tada je zgrada s tipičnim odlikama baroka dobila fasadu oblikovanu u duhu klasicizma. Reprezentativna zgrada vezana je za više istorijskih događaja i ličnosti. U vreme austrijsko-turskog rata 1788/89.god. u njoj su boravili car Josif II, potonji car Franc I, feldmaršal Lasi, a zatim feldmaršal Laudon sa štabom Glavne austro-nemačke vojske prema Srbiji, odnosno Turskoj. U vreme Srpskog pokreta u Austriji 1848/49.godine bila je stanište patrijarha Josifa Rajačića i dela članova Glavnog odbora Vojvodine Srpske. Atanasije Karamata učestvovao je u radu Odbora i postao njegov kasir (blagajnik). Kao gost u kući je bio i veliki srpski reformator Vuk Karadžić. U stanu vlasnika sačuvan je pokretni inventar koji potiče iz raznih perioda.

Najveću vrednost ima zbirka portreta počev od Dimitrija do akademika Stevana i supruge mu Tijane, koja predstavlja dragocene primerke srpskog slikarstva od kraja XVIII veka do naših dana. U zbirci su zastupljeni Georgije Tenecki, Pavel Đurković, Uroš Predić, Pavle Vasić i drugi. Karamatina kuća predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika kulture Zemuna i grada Beograda.

 

Property Features

  • Etazno grejanje
  • Kanalizacija
  • Novogradnja
  • Pomocni objekat
  • Spratna
  • Struja
  • uknjizena
  • Voda