Prodaja Kuca Srebrno jezero, 80m2, 3+, plac 2.75 ari, cela kuca, spratna, uknjizena, odmah useljiva, parking, izlaz na jezero – marina, podrum, voda struja, pomocni objekat, novije gradnje.

Prodaja Kuca Srebrno jezero

Lokacija: SREBRNO JEZERO
Kvadratura: 80 m2
Struktura: 5.0
Grejanje:
■ EG
Tip objekta:
■ novogradnja
Vrsta objekta: ■ cela kuca
Spratnost: ■ spratna
■ uknjizena ■ odmah useljiva
Povrsina placa: 2.75
Dodatno:
■ podrum ■ pomocni objekat ■ voda ■ struja

Dodatni opis:
Ima izlaz na jezero, kamin.

Kontakt: 061/650-14-77.
Beograd reg.br. 508,
Agencijska provizija 2%,

Srebrno jezero

Srebrno jezero je veštačko jezero na desnoj obali Dunava i predstavlja njen nekadašnji rečni rukavac koji je danas zatvoren dvema branama. Nalazi se na području Braničevskog okruga u istočnoj Srbiji, na dva kilometra od Velikog Gradišta. Prosečne je širine od 300 m, a prosečne dužine od 14 km.

Geografija

Samo jezero je u širokoj maloj dolini Dunava, ali je okruženo brdima od 282 metara ka severu (Gorica brdo), 362 metara ka jugu (Lipovača brdo), dok je ceo zapadni deo doline zatvoren od strane Velikog brda i njegovog najvišeg vrha (324 metara Anatema). Ušće reke Pek u Dunav, poznato po svom obrnutom toku tokom visokog vodostaja, nalazi se južno od jezera. Istorijska nalazišta srednjovekovnog grada-tvrđave u Golupcu i Ramu takođe su u blizini jezera, kao izvor Hajdučka voda.

Na oba dela koji povezuju jezero sa Dunavom jezero je pregrađeno a potom je i premešten 1971. godine, put Veliko Gradište-Zatonje koji prelazi na kopno. Ostala naselja na jezeru su Biskuplje i Kisiljevo.

Srebrno jezero ima nepravilan oblik luka, i zauzima površinu od 4 km². Nalazi se na nadmorskoj visini od 70 metara i duboko je 8 metara. Voda je bistra zbog nedostatka zagađenja i prirodne filtracije vode kroz mnogo peščanih dina. Jezero je bogato ribom, uključujući amura, šarana, soma, štuke, smuđa i ostalih slatkovodnih riba.

Privreda

Jezero je popularna destinacija za odmor i ribolov decenijama, ali od nedavno privlači turiste iz svih krajeva centralne Srbije, uprkos nedostatku smeštaja. Jezero ima jedan hotel „Srebrno jezero“, nekoliko restorana i T-pansiona, vikend-naselja, najveći auto-kamp park u Srbiji.

Kao rezultat rastuće popularnosti jezera, od nedavno je reklamirano kao „srpsko more“, jer Srbija nema izlaz na more. Silver lake resort je rezervat na Srebrnom jezeru i prvi je turistički rezervat sa kongresnim, sportskim, turističkim i rekreativnim sadržajima, i prostire se na oko 320 hektara. U svom sastavu poseduje smeštaj, akva park, turistički brod, restoran i kafe, vile i apartmansko naselje, teniske terene, marinu, kao i zone zabave, rekreacije i zdravlja. Takođe i uslovi za sportove na vodi odlični, zato je od leta 2000. na Srebrnom jezeru je počelo održavanje prvenstva Jugoslavije u skijanju na vodi.

Od 2006. godine se održava tradicionalni Šahovski festival “Srebrno jezero” u organizaciji lokalnog šahovskog kluba VGSK. Na festivalu koji je održan 2017. godine učestvovalo je 256 takmičara iz 19 zemalja.

Od 2016. godine poznati košarkaš Miloš Teodosić organizuje letnji dečji košarkaški kamp. Prodaja Kuca Srebrno jezero…

Property Features

  • grejanje: EG
  • izlaz na jezero
  • kamin
  • marina
  • Novogradnja
  • podrum
  • Pomocni objekat
  • Spratna kuca
  • Struja
  • Voda