Prodaja Stan Batajnica, 55m2, 2.0, u izvornom stanju, na 4 od 6 spratova, centralno grejanje,

uknjizen, topla voda 24 casa, terasa, podrum, parking, stara gradnja, odvojen spavaci blok…

Prodaja Stan Batajnica, 55m2, 2.0

Lokacija: Beograd
Deo grada: Zemun
Mikrolokacija: Batajnica
Kvadratura: 55 m2
Struktura: 2.0
Sprat: 4 od: 6
Grejanje: CG
Tip objekta: stara gradnja
Opis objekta: izvorno stanje, uknjizen

Dodatno:
 ktv  lift  podrum  topla voda
 telefon  internet  interfon
 parking  terasa 5m2

Dodatni opis:
Prodaje se stan u Batajnici na 4 spratu od 6, funkcionalan, odvojen spavaci blok, veliko kupatilo sa prirodnom ventilacijom, kuhinja i trpezarija takodje sa prirodnom ventilacijom, velika dnevna soba i terasa od 5m2. Zgrada veoma odrzavana, video nadzor u zgradi, ispred zgrade parking, iza zgrade park za decu, u blizini stana posta, crkva, trgovinske radnje, gradski prevoz (73, 703, 706, 706E).

Kontakt: 061/650-14-77.
Beograd reg.br. 508,
Agencijska provizija 2%,

Batajnica

Je gradsko naselje na krajnjem severozapadu Beograda, koje se nalazi na teritoriji gradske opštine Zemun. Beogradu je pripojena 1972. godine, do kada je bila selo u Sremu. Poslednjih decenija od tipičnog ravničarskog sela vojvođanskog tipa, sa pretežno poljoprivrednim stanovništvom, Batajnica je postala naselje mešovitog tipa i višestruko uvećanim stanovništvom. Prema popisu iz 2011. godine, Batajnica je imala oko 48.600 stanovnika i 450 privrednih subjekata, uglavnom privatnih. Prodaja Stan Batajnica…

Ime 

O nastanku Batajnice postoje dve legende. Po jednoj, ovo mesto je bilo močvarno i blatnjavo, pa su ga prozvali Blatajnica. Vremenom se, glasovnom promenom, slovo „l“ izgubilo, pa je ostao naziv Batajnica.

Po drugoj legendi, koja je verovatnija, sadašnje naselje osnovano je u 16. veku.

Po jednom usmenom predanju ime Batajnica potiče od francuske reči la bataille čita se bataj, a u prevodu znači bitka. Naime Austrija je u toku 18. veka vodila velike ratove sa Bavarcima , Prusima, Francuzima i Turcima, pa se jedna od bitaka vodila i na podučju današnje Batajnice. Ako je naselje osnovano oko 1725, dakle posle doseljavanja Srba pod Arsenijem Čarnojevićem u ove krajeve, onda je ovo najverovatnija verzija imena. Prodaja Stan Batajnica…

Znamenitosti

Značajniji objekti su crkva Svetog Arhangela Gavrila u centru naselja, stare zgrade osnovnih škola „Boško Palkovljević Pinki“, „Branko Radičević“, „Svetislav Golubović Mitraljeta“, Dom sokolskog društva i crkva Rođenja presvete Bogorodice u naselju Klisina.Batajnica ima takođe spomenik prirode Lesni profil Kapela u Batajnici.

Batajnica je poznata po vojnom aerodromu i vazduhoplovnom zavodu, koji su bili svakodnevna meta NATO agresora 1999. godine.

Dana 17. aprila 1999. godine u 21:30 za vreme dejstva avijacije NATO od šrapnela eksplodiranog projektila poginula je trogodišnja Milica Rakić (1996). Njena smrt je postala simbol stradanja i patnji dece Savezne Republike Jugoslavije. Prodaja Stan Batajnica…

Saobraćaj

Pored Batajnice prolazi auto-put za Novi Sad i važna železnička pruga, prema Šidu i Novom Sadu sa jedne i prema Beogradu sa druge strane. Postoji i obilazna pruga koja ide prema Surčinu.

Kroz samo naselje prolazi magistralni put koji je uzak a prometan, pa su česte saobraćajne nezgode i gužve pred raskrsnicom u centru naselja. Na tom mestu račvaju se putevi prema Novom Sadu, Banovcima i Ugrinovcima. Ovaj put povezan je sa novosadskim auto-putem petljom koja se nalazi na ulazu u naselje.

Godine 2012. otvorena je petlja Batajnica koja spaja novosadski auto-put sa obilaznicom oko Beograda. Planirane su još dve obilaznice oko Batajnice kao i izgradnja ranžirne železničke stanice.

Javni prevoz oslonjen je na autobuse Integrisanog tarifnog sistema, i to na linije 73 ( Novi Beograd (Blok 45) – Batajnica (Železnička stanica) ) (4č. – 23č.), 700 ( Batajnica (Železnička stanica) – Batajnica – Batajnica (Vojvođanskih brigada) – Batajnica (Železnička stanica) ) (4č. – 23č.),702 ( Batajnica (Železnička stanica) – Busije (Crkva) ) (4č. – 23č.), 703 ( Zemun (Kej oslobođenja) – Batajnica (Železnička stanica) – Ugrinovci ) (4č. – 23č.), 706 ( Zeleni venac – Batajnica ) (4č. – 23č.), 706E ( Zemun (Kej oslobođenja) – Aerodrom Batajnica ) (6č. – 20č.) i noćna linija 706N ( Trg Republike – Batajnica ) (0 č. – 4 č.). Osim vozila Integrisanog tarifnog sistema, kroz Batajnicu prolaze autobusi prigradskih linija ka Banovcima, Surduku, Pazovi, ali i međugradskih prema Novom Sadu, Subotici, Somboru… Prodaja Stan Batajnica…

Property Features

  • Centralno grejanje
  • parking
  • podrum
  • sprat: 4 od 6
  • stara gradnja
  • terasa
  • tolpa voda
  • Uknjizen