Prodaja stan Kalvarija Zemun, stara gradnja, uknjizen, funkcionalan, kvalitetna gradnja, Grejanje na struju, pvc prozori, podrum, pakring, izolacija sa spoljne strane …

Prodaja stan Kalvarija Zemun, 52m2, 2.0

Lokacija: Beograd
Deo grada: Zemun
Mikrolokacija: Kalvarija
Kvadratura: 52 m2
Struktura: 2.0
Sprat: psut od: 4
Grejanje: TA
Tip objekta: stara gradnja
Opis objekta: renoviran, uknjizen

Dodatno:
 ktv  podrum  telefon
 internet  interfon  parking

Dodatni opis:
Veoma kvalitetna stara gradnja, funkcionalan stan, kupatilo, kuhinja i ostava sa prirodnom ventilacijom, pored kuhinje i ulaza u stan se nalazi se podrum, koji se moze adaptirati i spojiti sa stanom, uradjena spoljna izolazija, pvc prozori, u blizini stana ogroman park za decu ,,Jelovac”, vrtic, osnovna skola, maxi, posta, pijaca, trgovinske radnje, gradski prevoz (15, 18, 78).

Agencija za promet nekretnina ,,WINNER NEKRETNINE”
Beograd, reg. br. 508
Konatk tel.: 061/650-14-77

 

Kalvarija

Je gradsko naselje u Beogradu, Srbija, locirano u opštini Zemun. Kalvarija se nalazi jugozapadno od centra Zemuna.

Graniči se sa naseljem Sava Kovačević na severu, naseljem Železnička Kolonija na zapadu, naseljem Bežanijska kosa na jugu, dok se na istoku i jugoistoku graniči sa ulicom Tošin bunar.

Kalvarija se nalazi na lesnom bregu iznad ulice Tošin bunar i proteže se do Zlatiborske ulice. U novije vreme ovaj naziv se greškom koristi i za daleko novije naselje Marija Bursać, koje se prostire od parne strane Zlatiborske ulice sve do ulice Sime Šolaja. Nadmorska visina je 116m.

Karakteristike

Kalvarija je jedno od tri brda na kojima je razvijen Zemun. Druga dva su Ćukovac, do kojeg se Kalvarija prostire na severoistoku, i Gardoš, koji se nalazi na desnoj obali Dunava.

Naselje je zvanično nazvano „Marija Bursać“, po jugoslovenskoj partizanki i ratnom heroju. To je takođe i naziv glavne ulice u naselju kao i ime lokalne mesne zajednice, opštinske pod-administrativne jedinice koja pokriva Kalvariju i koja prema popisu iz 2002. ima 11.002 stanovnika. Okolna naselja su takođe nazvana u spomen partizanima, po Savi Kovačeviću (naselje Sava Kovačević), kao i po bitkama, odnosno bitka na Sutjesci (naselje Sutjeska).

Jelovac park na Kalvariji

Jelovac je park i pod-naselje u naselju Kalvarija. Sredinom 1980-ih gradske vlasti su odlučile da ovo područje ostane urbanizovano. 2007. godine bilo je pokušaja da se na ovom području izgrade stambene zgrade, ali je nakon protesta lokalnog stanovništva ta akcija obustavljena i započeto je sa renoviranjem parka. Renoviranje parka započelo je u septembru 2007. a završeno je u aprilu 2008. Otvorena su nova dečja igrališta sa gumenim podovima, tereni za odbojku, fudbal i košarku, kao i pešačka staza. Nova trava zasađena je na površini od 6.500 m² i broj stabla u parku je porastao sa 254 na preko 400.

Naziv parka i naselja potiče od porodice Jelovac koja je nekad živela u Zemunu. Dva brata Jelovac su bili vlasnici ciglane, koja je kasnije konfiskovana od strane komunističke vlasti nakon Drugog svetskog rata. Osim industrijskog objekta, porodica Jelovac je takođe posedovala i zemljište na čijem mestu je kasnije izgrađen park. Prodaja stan Kalvarija Zemun.

Property Features

  • Grejanje: TA
  • parking
  • podrum
  • Renovirano
  • Sprat: psut od 4
  • stara gradnja
  • uknjizeno