Stan Novogradnja Blok 61, Novi Beograd, Jurija Gagarina, grejnih 90m2 + terasa 37m2,

Centralno grejanje, extra lux, cena sa svim stvarima, sprat 8 od 9, uknjizeno, odmah useljiv, SEO

Stan Novogradnja Blok 61

Stan u Novogradnji extra lux, kvalitetna novogradnja, namesten (cena sa namestajem), uknjizen na 90m2 + terasa 37m2, stan ukupno ima 3 terase, kupatilo, gostinski toalet, dve spavace sobe, veliku dnevnu, kuhinju, Alarm, ugradni plakari, korisceni veoma kvalitetni materijali, zgrada sa video nadzorom, lift, interfonski pano sa kamerom, zgrada ima garazu, stan ne poseduje garazno mesto, ali postoji mogucnost kupovine i/ili mesecne zakupnine.

Dvostrano orjentisan, u blizini stana park za decu, vrtic, osnovna skola, maxi, temo, univerexport, imocentar, roda, gradski prevoz (7, 9, 11, 13, 45, 73, 89, 94, 95, 610, E1, E6). Veliki Javni parking van zone placanja. Savski kej se nalazi na 2 km od zgrade.

 

BLOK 61

Blok 61 je jedan od stambenih novobeogradskih blokova. Oivičen je ulicama Dušana Vukasovića, Jurija Gagarina, Vojvođanskom ulicom i ulicom Dr Ivana Ribara. Kroz Blok se proteže i Japanska ulica. Susedni blokovi su Blok 62 i Blok 72, sa kojima zajedno čini Mesnu zajednicu „Bežanijski blokovi“, kao jednu od mesnih zajednica na teritoriji opštine Novi Beograd. Sa druge strane izlazi na Bežaniju, a preko ulice Jurija Gagarina graniči se sa Blokom 45. Blok je podeljen u dva dela – severni i južni koje deli ulica.

U Bloku 61 nalazi se veliki broj tržnih centara, bioskop „Kozara“, pošta, kao i veliki broj zanatskih i uslužnih radnji. U severnom delu bloka nalazi se i Zavod za zaštitu prirode Srbije.

 

Istorija

Blok je građen 1975—76. godine. Gradila ga je građevinska firma „Rad“. Ukupno je u bloku izgrađeno 14 solitera. Pre izgradnje, na ovom mestu nalazile su se porodične kuće i seoska imanja sela Bežanija, dok su se u široj okolini nalazile močvare i obradivo zemljište sve do 1970. godine, kada je izdat urbanistički plan za izgradnju Bloka 61. Tih godina krenulo se sa rušenjem starih kuća i celog sela, kao i sa isušivanjem močvara, ravnanjem i nalivanjem terena. Ovaj prostor, kao i celi Novi Beograd, pripadao je sve do 1918. godine Austrougarskoj, da bi nakon Prvog svetskog rata ušao u sastav naše zemlje. Arhitekti koji su projektovali Blok 61 su bračni par Milenija i Darko Marušić i Milan Miodragović.

Property Features

  • 3 terase
  • Cg
  • EXTRALUX
  • Namesten
  • Novogradnja
  • odmah useljiv
  • parking
  • Sprat: 8 od 9
  • Terasa 37m2
  • Uknjizen

Video