Prodaja Stan Zemun Galenika, dvoiposoban, uknjizen, centralno grajanje, dvostrano orjentisan, podrum, terasa, kvalitetna gradnja, izvorno stanje, okruzeno zelenilom i parkovima, izrada web sajtova

Prodaja Stan Zemun Galenika

Lokacija: Beograd

Deo grada: Zemun

Mikrolokacija: Galenika

Ulica: Svetozara Papica

Kvadratura:   57   m2

Struktura:  2.5

Sprat:    3  od:   10

Grejanje: CG

Tip objekta: stara gradnja

Opis objekta: izvorno stanje, uknjizen

Dodatno:

Klima, ktv, lift, podrum, topla voda, telefon, internet, interfon, parking, terasa.

 

Dodatni opis:

Prodaje se stan u Zemunu, naselje Galenika, dvoiposoban, u izvornom stanju, uknjizen, korisne povrsine 57m2, gradjevinske 64m2. Dvostrano orjentisan, svetao, funkcionalan, adaptibilan u trosoban, prostrana zastakljena terasa. Veoma kvalitetna zgrada, sa toplom vodom 24 casa. U blizini stana park za decu, osnovna skola, vrtic, gradski prevoz, javni parking bez naplate.

 

Kontakt: 0695001125

Agencija upisana u registar posrednika pod brojem 508.

Agencijsku proviziju placa kupac u iznosu od 2% od kupoprodajne cene.

 

Nova Galenika

(često i samo Galenika) je gradsko naselje u Beogradu, koje se nalazi na teritoriji opštine Zemun. Nastalo je 1960-ih godina i ime je dobilo po fabrici lekova „Galenika”, koja se nalazi u neposrednoj blizini naselja.

Lokacija

Nova Galenika se nalazi na severozapadnom kraju Zemuna. To je naselje sa stambenim i industrijskim objektima, oraničeno Batajničkim drumom na severu i Novosadskim putem na jugu. Graniči se sa naseljima Goveđi Brod na severu, Gornji Grad na istoku, Zemun Bačka na jugoistoku, Altina na jugu, dok se na zapadu graniči sa fabrikom „Galenika”.

Istorijat

Naselje je novijeg tipa i počelo je da se gradi 1964. godine, nakon preseljenja fabrike lekova „Galenika” sa njene prvobitne lokacije u ulici Otona Župančiča na Novom Beogradu. Od tada datira i samo ime naselja — Nova Galenika, koje se odnosi na novu lokaciju fabrike, mada se često ime naselja pogrešno povezuje sa starim i novim delom naselja. U novije vreme sve češće se kao naziv naselja pominje samo Galenika.

Ovo naselje bilo je prvo planski građeno predgrađe Zemuna, na mestu gde su se ranije nalazili voćnjaci i vinogradi. Bilo je prvo predviđeno za oko 6.000 stanovnika (najpre za radnike okolnih fabrika), ali je kasnije odlučeno da se proširi. U prvom periodu gradnje, izgrađene su dvospratne stambene zgrade, koje su bile dvotipne — sa dve i četiri stambene jedinice. Prvi period gradnje završen je 1968. godine i do tada je bilo izgrađeno ukupno 1.640 stambenih jedinica. Projektanti ovog dela naselja bili su arhitekti Ljiljana i Dragoljub Bakić, sa grupom saradnika, a radove su izvodila preduzeća „Solidarnost” iz Zemuna i „Sedmi juli” iz Beograda. U ovom periodu bio je uređen i centralni deo naselja.

Godine 1975. otpočela je izgradnja višespratnica na severnoj i južnoj strani naselja. Gardnja je uz određene prekide, trajala do 1988. godine, a izvodilo ju je građevinsko preduzeće „Sedmi juli”. Tada je izgrađeno 2.656 stanova. Projektanti ovog dela naselja bili su arhitekte Ljiljana i Dragoljub Bakić. Zbog crnih krovova, ove zgrade dobile su popularni naziv „Crne udovice”.

Karakteristike

Stambeni deo naselja ima nekoliko manjih parkova sa igralištima, kao i brojne sportske terene za košarku, fudbal i odbojku. Oko naselja postoji i pešačka staza. Veliki trgovinski lanci imaju svoje supermarkete u naselju (Rodić, Maksi, itd).

Nova Galenika je veoma dobro povezana sa ostatkom Zemuna javnim gradskim prevozom. Kroz naselje saobraćaju autobusi na linijama — 84 i 612, čije se okrentice nalaze u centru naselja, kao i autobus 707. U neposrednoj blizini naselja nalaze se stajališta autobusa 73, 85, 704 i 706, kao i noćnih linija 704 i 706. Prema popisu iz 2002, Mesna zajednica Nova Galenika imala je 12.533 stanovnika.

U naselju se nalazi osnovna škola „Mihailo Pupin”, koja je nakon više godina gradnje, završena 2009. godine. Takođe naselje ima i dve predškolske ustanove. U neposrednoj blizini naselja, na oko 250 metara protiče reka Dunav, a od 2014. godine se nalazi i Pupinov most.

Property Features

 • Centralno grejanje
 • interfon
 • kablovska
 • Kanalizacija
 • klima
 • odmah useljiv
 • parking
 • podrum
 • stara gradnja
 • Struja
 • telefon
 • terasa
 • topla voda 24h
 • uknjizeno
 • Voda