Prodaja stan Zemun Meandri, 50m2, jednosoban – adaptibilan u 1.5, uknjizen, useljiv,

Stan u izvornom stanju, veoma ocuvan, dvostrano orjentisan…

Prodaja stan Zemun Meandri

Stan u izvornom stanju, veoma ocuvan, parket u izuzetnom stanju, adaptibilan u 1.5, dvostrano orjentisan, funkcionalan, ostava, u blizini stna, Dom zdravlja, park za decu, vrtic, osnovna skola, trgovinske radnje, pijaca, posta, gradski prevoz (15, 18, 45, 78, 81, 81L, 85, 612).

Više detalja na www.winnernekretnine.com,
Reg.br. 508, Agencijska provizija 2%,
Kontakt: 061:650-14-77.

Lokacija

Meandri spadaju u podnaselje Sutjeska koje se nalazi zapadno od starog gradskog jezgra Zemuna. Graniči se sa naseljima Sava Kovačević na zapadu (ograničena Šilerovom ulicom), Gornji Grad na severu (Ugrinovačka ulica), Vojni Put I na jugozapadu (Pazovački put), dok Prvomajska ulica označava južnu granicu naselja.

Karakteristke

Naselje je pretežno stambenog tipa, ca 7.446 stanovnika prema popisu iz 2002. godine. U naselju se nalazi ambulanta i osnovna škola.

Naselje je dobilo ime posle bitke na Sutjesci 1943. u kojoj je ubijen partizanski vođa Sava Kovačević. Zanimljivo je da u Beogradu postoji još jedno naselje koje nosi isto ime, a nalazi se u Krnjači, na opštini Palilula. Prodaja stan Zemun Meandri

Pod-naselja

Zemun Bačka

Zemun Bačka je najseverniji produžetak naselja i za razliku od ostatka Sutjeske, ovo je pretežno industrijska zona. Na severu se prostiže u pravcu Nove Galenike a na zapadu preko autoputa Beograd – Novi Sad, do naselja Altina. U naselju se nalazi okretnica autobusa gradskog prevoza na linijama 18 (Zemun Bačka – Medaković 3) i 83 (Zemun Bačka – Crveni Krst).

Bački Ilovik

Bački Ilovik je severozapadni produžetak Sutjeske, ograničen Bačkom ulicom na jugu, Ugrinovačkom na severu i Pazovačkim putem na jugu. Ovo malo naselje uglavnom je naseljeno romima. Nekoliko kompanija za prikupljanje starih materijala (gvožđe, aluminijum, papir itd.) nalaze se u ovom naselju.

Meandri

Meandri je stambeno područje i čini severoistočni produžetak Sutjeske. Ograničeno je Zagorskom ulicom na jugu, ulicom Rade Končara na istoku i Ugrinovačkom ulicom na severu.

Zemun

(mađarski: Zimony, nemački: Semlin, latinski: Taurunum) je istorijski grad i beogradska opština.
Zauzima površinu od 15.356 ha, na kojoj živi 152.950 stanovnika.

Zemun se nalazi u jugoistočnom delu Srema, ispod sremske zaravni na desnoj obali Dunava, nedaleko od ušća Save. Teritorijalno, istorijski, politički, kulturno, ekonomski i saobraćajno vezan je za Beograd, u čijem je sastavu od 1934. godine. Jedan je od najvećih industrijskih centara u Srbiji, sa metaloprerađivačkom, tekstilnom, industrijom kože i obuće, hemijsko-farmaceutskom, drvnom. Značajno je središte drumskog, rečnog i vazdušnog saobraćaja. Zemun je, kao deo Beograda, veliki kulturno-prosvetni centar. Danas se teritorijalno širi prema zapadu i jugozapadu, gde se spojio sa Novim Beogradom.

Prvi naziv je bio Taurunum. Najstariji pisani tragovi o današnjem imenu grada datiraju iz XII veka. Nastao je od slovenske reči „zemlin“ i pretpostavlja se da se ime vezuje za zemljani grad. Zemun, nekada zaseban grad, u sastavu beogradskih opština je od 1945. Godine 2004. od dela Opštine Zemun formirana je Opština Surčin.

Slava opštine Zemun je Vaznesenje Gospodnje – Spasovdan (koji se slavi 40 dana posle Uskrsa). Kao dan opštine slavi se 5. novembar, datum kada je srpska vojska oslobodila Zemun u Prvom svetskom ratu. Presednik opštine Zemun je Gordana Pop-Lazić.

Property Features

  • Adaptibilno u 1.5
  • Centralno grejanje
  • dvostrano orjentisan
  • odmah useljivo
  • parking
  • podrum
  • stara gradnja
  • uknjizeno