Stan u Centru Zemuna, 47m2, 1.5

Stan u Centru Zemuna, jednoiposoban, 47m2 uknjizeno, novogradnja, grejanje na struju,

Veoma svetao i funkcionalan, dve zastakljene terase, parking ispred zgrade

Stan u Centru Zemuna, 47m2, 1.5

Lokacija: Beograd
Deo grada: Zemun
Mikrolokacija: Centar
Kvadratura: 47 m2
Struktura: 1.5

Sprat: 4 od: 4
Grejanje: TA
Tip objekta: novogradnja
Opis objekta: uknjizen

Dodatno:
 klima  ktv  podrum  telefon
 internet  interfon  parking  terasa

Dodatni opis:
Veoma svetao stan i funkcionalan, ima dve zastakljene terase. Ulaz u zgradi odrzavan. U blizini stana vrtic, osnovna skola, Zemunski kej, pozoriste, pijaca, posta, Zemunsko setaliste, gradski prevoz (17, 45, 73, 83, 84, 704, 705, 706, 707).

Reg.br. 508, Agencijska provizija 2%,
Kontakt: 061:650-14-77.

 

Zemun – Centar

Je naseljeno mesto u jugoistočnom delu Srema, na desnoj obali Dunava, nedaleko od ušća Save. Teritorijalno, istorijski, politički, kulturno, ekonomski i saobraćajno vezan je za Beograd, u čijem je sastavu od 1934. godine.

Prema popisu iz 2011. Zemun je imao 157.367 stanovnika (prema popisu iz 1991. bilo je 141.997 stanovnika, 2002. bilo je 145.751 stanovnika).

Geografija

Zemun se nalazi u jugoistočnom delu Srema, ispod sremske zaravni na desnoj obali Dunava, nedaleko od ušća Save. Jedan je od najvećih industrijskih centara u Srbiji, sa metaloprerađivačkom, tekstilnom, industrijom kože i obuće, hemijsko-farmaceutskom, drvnom. Značajno je središte drumskog, rečnog i vazdušnog saobraćaja. Zemun je, kao deo Beograda, veliki kulturno-prosvetni centar. Danas se teritorijalno širi prema zapadu i jugozapadu, gde se spojio sa Novim Beogrado

Ime Zemun

Prvi naziv je bio Taurunum. Najstariji pisani tragovi o današnjem imenu grada datiraju iz XII veka. Nastao je od slovenske reči „zemlin“ i pretpostavlja se da se ime vezuje za zemunice koje su masovno prisutne u vertikalnoj ivici obale Dunava.

Zemunski kej

Smešten na desnoj obali Dunava, u neposrednoj blizini ušća Save u Dunav, Zemun i njegova okolina u celini imaju obeležje nizije. Malo koja tačka prelazi visinu od 100 m nadmorske visine. Prostor zemunske opštine se sastoji od više elemenata reljefa, stepenasto poređanih: aluvijalne ravni Dunava, nešto više lesne terase, još višeg lesnog odseka i najviše lesne zaravni, koji u potpunosti utiču na njegov turistički razvoj.

Radi odbrane od visokih vodostaja reke od 1886. do 1889. godine izgrađena je obaloutvrda i početkom 90-tih godina XIX veka Kej postaje drugo šetalište Zemuna. Kasnije je nivo nasipa povišen i u posleratnom periodu uređivane su obala i zelene površine do nekadašnjeg hotela „Jugoslavija“, a izgradnjom Novog Beograda ona je spojena s levom obalom Save. Na suprotnoj strani Dunava je Banat, a u sredini je Veliko ratno ostrvo. Već nekoliko godina glavu atrakciju na zemunskom keju predstavljaju labudovi, koji su ovde pronašli mirno mesto za život, svakodnevno pozdravljajući posetioce ovog predivnog šetališta.

Property Features

  • grejanje: TA/struja
  • Novogradnja
  • podrum
  • sprat: 4 od 4
  • terasa
  • uknjizeno