Stan Zemun, Naselje Save Kovacevic, Izvorno stanje stana, zgrada sredjena sa video nadzorom, na svakom spratu aparat za gasenje pozara…

Stan Zemun Save Kovacevica

Lokacija: Beograd

Deo grada: Zemun

Mikrolokacija: Save Kovacevica

Kvadratura:    54   m2

Struktura:    1.5

Sprat:      PR   od:    11

Grejanje: CG

Tip objekta: stara gradnja

Opis objekta: uknjizen

Dodatno:

■ ktv     ■ lift     ■ podrum     ■ telefon

■ internet    ■ interfon     ■ parking     ■ terasa

Dodatni opis:

Izvorno stanje stana, funkcionalan, dvostrano orjentisan,  zgrada sredjena sa video nadzorom, na svakom spratu aparat za gasenje pozara, u blizini stana, park za decu, maxi, pijaca, osnovna skola, gradski prevoz (15, 18, 45, 78, 81, 81L, 83, 85).

Kontakt tel.: 061/650-14-77
WINNER NEKRETNINE,

Beograd, reg. br. 508

 

 

Naselje Sava Kovacevic

Stan se nalazi u centralnom delu Zemuna. Naselje se prostire između ulica Dragana Rakića (na severu), Save Kovačevića (na istoku), Prvomajske (na jugu) i Dragana Rakića (na zapadu). U naselju se nalaze i oblakoderi u Ohridskoj ulici. Graniči se sa naseljima Gornji Grad na severu, Sutjeska na zapadu i Kalvarija na jugu.

Karakteristike

Sava Kovačević je stambeno naselje, sa populacijom od 12.374 stanovnika po popisu iz 2002. godine. Blizu naselje nalazi se i toplana. Ime je dobilo po Savi Kovačeviću, narodnom heroju iz Drugog svetskog rata. Zanimljivo je da u Beogradu postoji još jedno naselje koje nosi isto ime, a nalazi se u Krnjači, u opštini Palilula.

Opština Zemun

Je gradska opština Grada Beograda na desnoj obali Dunava. Zauzima površinu od 15.356 ha, na kojoj živi 168.170 stanovnika.

Zemun, nekada zaseban grad, u sastavu beogradskih opština je od 1934, s prekidom od 1941. do 1944. godine. Godine 2004. od dela Opštine Zemun formirana je Opština Surčin.

Slava opštine Zemun je Vozdviženje Časnog Krsta — Krstovdan(koji se slavi 27. septembra). Kao dan opštine slavi se 5. novembar, datum kada je srpska vojska oslobodila Zemun u Prvom svetskom ratu.

Bilo da ste u Zemunu prvi put ili da živite u njemu, njegovo staro jezgro čuva pregršt istorije po glavi stanovnika, kako se to često u nas kaže. Samo ako ima ko da Vam je otkrije. Nezaobilazna stanica: Gardoš, najstariji zemunski deo čuva i daleki neolit u sebi i ostake ugarske tvrđave iz 13. veka, i Milenijumsku kulu, poznatu kao kulu Sibinjanin Janka, tj. Janoša Hunjadija koji je u zemunskoj tvrđavi umro posle velike bitke za Beograd 1456.Karamatina kuća i zemunski kej gde se nekad nalazila ta luka, tu je i lagumska ulica, i zemunski lagumi koji su vrlo atraktivni, neki od zemunskih restorana, tu se nalazi i župska crkva, najstarija pravoslavna crkva u Beogradu, Nikolajevska crkva i još mnogo toga. Stan Zemun…

Property Features

  • Centralno grejanje
  • podrum
  • prizemlje
  • stara gradnja
  • terasa
  • uknjizeno