Stan Zemun, Naselje Save Kovacevic, Izvorno stanje stana, zgrada sredjena sa video nadzorom,

na svakom spratu aparat za gasenje pozara…

Stan Zemun Save Kovacevica

Izvorno stanje stana, funkcionalan, dvostrano orjentisan,  zgrada sredjena sa video nadzorom, na svakom spratu aparat za gasenje pozara, u blizini stana, park za decu, maxi, pijaca, osnovna skola, gradski prevoz (15, 18, 45, 78, 81, 81L, 83, 85).

Kontakt tel.: 061/650-14-77
WINNER NEKRETNINE, Beograd, reg. br. 508

 

Naselje Sava Kovacevic

Stan se nalazi u centralnom delu Zemuna. Naselje se prostire između ulica Dragana Rakića (na severu), Save Kovačevića (na istoku), Prvomajske (na jugu) i Dragana Rakića (na zapadu). U naselju se nalaze i oblakoderi u Ohridskoj ulici. Graniči se sa naseljima Gornji Grad na severu, Sutjeska na zapadu i Kalvarija na jugu.

Karakteristike

Sava Kovačević je stambeno naselje, sa populacijom od 12.374 stanovnika po popisu iz 2002. godine. Blizu naselje nalazi se i toplana. Ime je dobilo po Savi Kovačeviću, narodnom heroju iz Drugog svetskog rata. Zanimljivo je da u Beogradu postoji još jedno naselje koje nosi isto ime, a nalazi se u Krnjači, u opštini Palilula.

Opština Zemun

Je gradska opština Grada Beograda na desnoj obali Dunava. Zauzima površinu od 15.356 ha, na kojoj živi 168.170 stanovnika.

Zemun, nekada zaseban grad, u sastavu beogradskih opština je od 1934, s prekidom od 1941. do 1944. godine. Godine 2004. od dela Opštine Zemun formirana je Opština Surčin.

Slava opštine Zemun je Vozdviženje Časnog Krsta — Krstovdan(koji se slavi 27. septembra). Kao dan opštine slavi se 5. novembar, datum kada je srpska vojska oslobodila Zemun u Prvom svetskom ratu.

Bilo da ste u Zemunu prvi put ili da živite u njemu, njegovo staro jezgro čuva pregršt istorije po glavi stanovnika, kako se to često u nas kaže. Samo ako ima ko da Vam je otkrije. Nezaobilazna stanica: Gardoš, najstariji zemunski deo čuva i daleki neolit u sebi i ostake ugarske tvrđave iz 13. veka, i Milenijumsku kulu, poznatu kao kulu Sibinjanin Janka, tj. Janoša Hunjadija koji je u zemunskoj tvrđavi umro posle velike bitke za Beograd 1456.Karamatina kuća i zemunski kej gde se nekad nalazila ta luka, tu je i lagumska ulica, i zemunski lagumi koji su vrlo atraktivni, neki od zemunskih restorana, tu se nalazi i župska crkva, najstarija pravoslavna crkva u Beogradu, Nikolajevska crkva i još mnogo toga.

Property Features

  • Centralno grejanje
  • podrum
  • prizemlje
  • stara gradnja
  • terasa
  • uknjizeno