Pozovite: +38161-650-14-77

Archives

Naselje Fontana – Blok 1

Novi Beograd – Fontana – Blok 1 se često naziva “eksperimentalnim” jer predstavlja začetak urbanizacije Novog Beograda. Većina zgrada izgrađena je tokom 60-ih i 70-ih godina 20. Veka od armiranog betona i dobrog kvaliteta. Stambene jedinice su funkcionalne za porodičan život što uz dobru lokaciju oduvek privlači pažnju kada je prodaja stanova u Bloku 1 u pitanju. Sve zgrade poseduju liftove a struktura stanova je različita – od garsonjera do troiposobnih. Nekretnine imaju centralno grejanje, lepo su osunčane i uknjižene, često dvostrano orijentisane i sa terasama. Stanarima su na raspolaganju brojna parkirališta oko zgrada, besplatna samo u zoni bloka.

U naselju je zastupljena tipska gradnja u vidu višespratnica. Prepoznaje se i po zgradama koje su popularno nazvane “Tri sestre”. A među beograđanima ceo kraj je poznat kao “Fontana” – po tržnom centru i istoimenom bioskopu. Površina bloka oivičena je ulicama Pariske komune, Narodnih heroja, Bulevar Zorana Đinđića, i Omladinskih brigada.

Novi Beograd – Fontana

Od obrazovnih ustanova u bloku je smeštena osnovna škola “Duško Radović”, dok se u bliskom okruženju nalazi veliki broj vrtića, srednjih škola i visokoobrazovnih ustanova. U blizini naselja, u Bloku 34, je i jedan od najvećih centara studentskog života na Balkanu, Dom studenata “Studentski grad”. Popularni “Studenjak” može da opsluži skoro 4500 studenata sa svim svojim sadržajima i kapacitetima.

Kada je reč o zdravstvenim objektima, u samom kraju se nalazi privatna poliklinika, dva privatna doma zdravlja u graničnim blokovima, dok su na 15-ak minuta hoda udaljeni Zdravstvena stanica “Blok 28”, odnosno Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta “Dr Vukan Čupić” u Bloku 7a, poznatijem kao Paviljoni.

Centralni sportski teren okružuju stambeni objekti, zelene površine i drvoredi. Brojne trgovinske, uslužne, ugostiteljske i rekreativne delatnosti čine svakodnevni život dobro potkovanim: dežurna apoteka, pošta, MAXI, bioskop “Fontana” uz Blok 1, škola plivanja i sl. U neposrednoj blizini smešteni su gradska opština “Novi Beograd” i TC “Merkator” u Bloku 31, TC “Stari Merkator” u Bloku 11c, “Telekom Srbija” i “PIO Fond” u Bloku 32, zgrada “Uprava carina” u Bloku 34, Hala sportova “Ranko Žeravica” i FK “IMT” u Bloku 5 i SRC “11.april” u Bloku 35. Naselje jednim delom gleda na Blok 32 i predivnu crkvu “Svetog Dimitrija”.

Ekskluzivna lokacija i dostupnost Brankovog mosta, Starog Savskog mosta, mosta Gazela i mosta na Adi, stanovnicima pruža dobru povezanost sa drugim delovima Beograda. Sa autobuskim linijama koje saobraćaju neophodno je 15-ak minuta do centra grada ili Ade Ciganlije. Na par minuta hoda udaljen je i Zemunski kej. Kolima se znatno brže prelaze ove relacije.

No posts were found which match your search criteria.
Try broadening your search to find more results.

Add "CT Compare" Widget via Appearance > Widgets > Compare.