Pozovite: +38161-650-14-77

Archives

Zemun – Zemun polje nalazi se sa leve strane auto-puta za Novi Sad, između naselja Batajnica na istoku. Nove Galenike na zapadu, naselja Plavi Horizonti i Altina na jugu i naselja Kamendin na severu.

Zemun – Zemun polje

Naselje je decenijama bilo odsečeno od urbanog dela Beograda. Sve do 90ih godina kada je proširenjem industrijske zone postalo urbano naselje. Zemun Polje je trenutno jedno od Beogradskih naselja koje se najbrže razvija. I u njemu, zajedno sa okolnim mesnim zajednicama, trenutno živi preko 40.000 stanovnika. U naselju se nalazi Hram Svetog Velikomučenika kneza Lazara. Takođe, i OŠ „Ilija Birčanin“, vrtić „Bubamara“, Institut za kukuruz „Zemun Polje“, FK „Institut“, Zdravstvena stanica „Kamendin“, pošta, benzinska stanica, kao i samoposluge iz lanca „Maksi“, „Idea“, „Aman“, itd. U naselju aktivno rade sekcije karate klubova „Junior“ i „Japan“, kao i aikido klub. Nedaleko od samog naselja nalazi se sportski aerodrom „13. maj“.

Kroz naselje prolazi i pruga Beograd – Novi Sad. Pored toga, U južnom delu naselja (udaljena oko 1,7km od centra). Nalazi se železnička stanica „Zemun Polje“ koju koriste vozovi Beovoza i gradske železnice, BG Voz-a. U planu je izgradnja još jedne železničke stanice, koja će biti bliže samom centru naselja. Zvaće se „Kamendin“, i koristiće se za usluge BG Voz-a. Trebalo bi da bude puštena u rad tokom 2012. godine.

No posts were found which match your search criteria.
Try broadening your search to find more results.

Add "CT Compare" Widget via Appearance > Widgets > Compare.