Pozovite: +38161-650-14-77

Da li kupci iz Republike Srpske mogu kupiti nekretninu?

By in Korisne_Informacije

Da li kupci iz Republike Srpske mogu kupiti nekretninu? Sve više stranaca se odlučuje da kupi nekretninu u Srbiji. Bankari čak daju stambene kredite za nerezidente. izrada web sajtova

Da li kupci iz Republike Srpske

Sve više stranaca se odlučuje da kupi nekretninu u Srbiji. Bankari čak daju stambene kredite za nerezidente, ali sa nešto višim kamatama nego za državljane Srbije, piše RTS.

Veća ponuda nekretnina i atraktivne lokacije čini beogradsku novogradnju privlačnom i strancima. Jeste da oni uglavnom kupuju za gotovinu, ali to povećano interesovnaje naravno bankarima nije promaklo. Pa su već izašli sa posebnom ponudom stambenih kredita za nerezidente.

Što se tiče dokumentacije za kredit, ona je manje više kao i za naše klijente kao i za srpske državljene koji apliciraju ovde u Srbiji, procenjujemo rizik na osnovu prihoda, na osnovu ugovora o zaposlenju. Što se tiče obezbeđenja kredita, to je nekretnina koje klijenti kupuju uz naravno obavezno učešće, navodi Velibor Savić, direktor u Api banci.

Da li je kovid uticao na prodaju nekretnine?

Nekretnine u inostranstvu najviše kupuju Rusi i Kinezi. Rusi na primer sada i u Srbiji mogu da podignu kredit, pod uslovma sličnim onima koje dobijaju u svojoj zemlji, a u ponudi imamo i luksuzne stanove po njihovoj meri, piše RTS.

Sve to nameće pitanje da li je realno uz sadašnje propise očekivati da naši gradovi poprime raznolikost stanovništva Njujorka ili Londona.

– Nemamo propis kojim je uređeno dobijanje prebivališta čija investicija pređe određeni iznos. Takve propise ima 70 odsto zemalja u razvoju i razvijenih država u svetu. Tako da se mnogi stranci odlučuju da kupe da ulože u nekretnine u tim zemljama jer su zainteresovani da imaju prebivališe, da pošalju decu u školu ili da idu na lečenje. To se pogotovo odnosi na ljude iz zemalja koje dolaze iz trećeg sveta, objašnjava Nenad Đorđević, predsednik UO „Klaster“ nekretnine.

Grci imaju program pod nazivom zlatna viza koji garantuje trajno prebivališe onima koji ulože više od 250.000 evra u nekretnine. Amerikanci garantuju trajno prebivališe za kupce nekretnina vrednih milion i više dolara.

Share This

Add "CT Compare" Widget via Appearance > Widgets > Compare.