Pozovite: +38161-650-14-77

Kako se vrsi prenos infostana, telefona i struje prilikom kupovine nepokretnosti?

By in Korisne_Informacije

Kako se vrsi prenos infostana, telefona i struje prilikom kupovine nepokretnosti? PTT priključak se prenosi sa Kupca na Prodavca po overi Ugovora o kupoprodaji nepokretnosti, zajedničkim odlaskom Kupca i Prodavca u korisnički servis PTT-a, gde Kupac podnosi zahtev za promenu imena korisnika PTT priključka, a Prodavac zahtev za odjavu i preseljenje istog na novu adresu. Neophodno je poneti fotokopiju Ugovora o kupoprodaji nepokretnosti i fotokopije ličnih karata. izrada web sajtova

Kako se vrsi prenos infostana

Prenos prava korišćenja EDB brojila vrši Kupac, odlaskom u nadležnu službi preduzeća Elektrodistribucije Beograd sa fotokopijom Ugovora o kupoprodaji nepokretnosti i poslednjom uplatnicom o plaćenoj električnoj energiji. U zavisnosti od opštine na kojoj se nepokretnost nalazi, odlazi se u Masarikovu ili Požešku ulicu.

Prenos Infostana

Prenos Infostana, odnosno komunalija, na vaše ime izvršićete odlaskom u nadležnu filijalu opštine na čijoj teritoriji se nepokretnost nalazi. Potrebno je da kod sebe imate fotokopiju kupoprodajnog ugovora, pri čemu čitav posao možete obaviti samostalno, bez prisustva prethodnog vlasnika. To takođe nije neophodno ni kod prenosa prava korišćenja struje, tj. EDB brojila. Već samostalno možete odlaskom u nadležnu službu preduzeća Elektrodistribucije. Sa fotokopijom ugovora o kupoprodaji nepokretnosti i poslednjom uplatnicom o plaćenoj električnoj energiji, izvršiti prenos.

„O svakoj promeni vlasništva stana kupci i prodavci nekretnine u obavezi su da obaveste JKP “Infostan“. Saopštavaju u ovom preduzeću i dodaju, „to je neophodno učititi jer svi oni koji su prodali stan ili su se odselili iz nekog drugog razloga. Mogu doći u neprijatnu situaciju ukoliko se stan i dalje vodi na njih, a novi vlasnici ne plaćaju komunalne usluge koje potroše“.

Kupac stana ima rok od osam dana, od momenta useljenja, da se prijavi JKP „Infostan“. Međutim, kako navode u ovoj instituciji, osim kupca i prodavac ima obavezu da pisanim putem obavesti ovu instituciju da prestaje da koristi tu nekretninu.

Zbog toga, bez obzira da li ste kupili, prodali ili nasledili stan. U obavezi ste da obavestite radnu jedinicu JKP „Infostan“. Na vašoj opštini, o promeni vlasništva. Važno je naglasiti i to da, bilo da je kupoprodaja obavljena sada ili pre deset godina treba doći u najbližu poslovnicu. Sa kupoprodajnim ugovorom, koji je dovoljan dokaz vlasništva, potvrđuju u Infostanu.

Prenos infostana, odnosno, komunalija vrši Kupac. Odlaskom u nadležnu filijalu Infostana opštine na čijoj teritoriji se nepokretnost nalazi, sa fotokopijom Ugovora o kupoprodaji nepokretnosti

Share This

Add "CT Compare" Widget via Appearance > Widgets > Compare.