Pozovite: +38161-650-14-77

Iz NKOSK-a poručuju: Novca za stan preko subvencije ima dovoljno

By in Novosti

Sa približavanjem poslednjeg kvartala 2013. godine, brojni građani se pitaju da li je ostalo još uvek dovoljno novca za kupovinu stanova uz pomoć subvencije.

U Nacionalnoj korporaciji za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) poručuju da u ovom trenutku novca ima sasvim dovoljno i da svi zainteresovani građani mogu da konkurišu za subvencionisane stambene kredite.

Ove godine za subvenciju iz budzeta je izdvojena jedna milijarda dinara i sa tim novcem planirano je da se odobri oko 1.700 subvencionisanih stambenih kredita. U ovom trenutku odobreno je oko 1.150, a novca ima za još oko 550 kredita, navode u Nacionalnoj korporaciji i dodaju da će preostali novac biti sasvim dovoljan da se omogući subvencionisanje stambenih kredita skoro do kraja 2013. godine.

Krediti se svakodnevno obrađuju i to bez zastoja, iako je sezona godišnjih odmora i mnogi građani su otišli put mora ili planina. „Trenutno je u obradi 30 zahteva za kredit, a svaki novi dan donosi i nove zahteve“, potvrdila nam je Jelena Juraković, iz NKOSK-a.

Podsećamo da je u nedavno objavljenom intervjuu za Halo oglasi nekretnine & građevinarstvo v.d. direktora Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita, Saša Jovanović naglasio da ukoliko je sa dokumentacijom sve u redu prosečno čekanje na odobravanje kredita je oko 40 kalendarskih dana od dana predaje dokumentacije banci do realizacije kredita.

Šta se može kupiti uz subvencije države.

Kupovina subvencijamaKako ne bi bilo zabune, nije na odmet ponoviti da se uz pomoć subvencije mogu kupiti svi stanovi koji su u novogradnji i koji se kupuju direktno od investitora, nevezano od grada u kome se nalaze. Važno je da je kupcu to prva nekretnina koju poseduje, jer na taj način ostvaruje i mogućnost povraćaja PDV-a, a sa tom količinom novca možete opremiti svoju stambenu jedinicu osnovnim nameštajem, ali i belom tehnikom.

Subvencionisanim kreditom možete kupiti i stanove koje gradi Građevinska direkcija Srbije, dakle u zgradama u naselju „Stepa Stepanović“, kao i u Ulici Dr. Ivana Ribara na Novom Beogradu. Statistika govori da je od ukupnog broja odobrenih kredita, do sada, na ove stanove otišlo 33.34% sredstava, što je manje od pola. Dakle, preostali novac otišao je za kupovinu novoizgrađenih stanova koje grade privatni investitori.

Izvor Hallo oglasi

Share This