Warning: The magic method Vc_Manager::__wakeup() must have public visibility in /home/winner/public_html/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-manager.php on line 203
Klupa sa uzglavljem kreveta iz francuske seoske - Winner Nekretnine
Pozovite: +38161-650-14-77

Klupa sa uzglavljem kreveta iz francuske seoske kućice

By in Novosti

Klupa sa uzglavljem:

Priča devojka koja je pravila projekat za školsku aukciju:

Imala sam uzglavlje kreveta i okvir od nogu u starom francuskom provincijskom stilu koji stoje u mojoj radionici najmanje 3 godine. Kupila sam ih na rasprodaji za 5 dolara sa namerom da napravim klupu ali sam shvatila da je okvir suviše nizak za sedenje što me je obeshrabrilo. Zato sam i čekala toliko dugo.

Razmatrala sam različite ideje ali mi ništa nije bilo prihvatljivo dok mi jednog dana nije palo na pamet da postavim sedište tamo gde bi trebalo da bude a da otvoren prostor ispod podelim na delove za korpe. Shvatila sam da je ovo najbolja opcija zbog uzdignutih stubića na ivici okvira. Kada je nastala ideja, odlučila sam da prvo nabavim korpe da bih otvore napravila istih dimenzija kao što su one.  Da bi izgledalo da je tako trebalo da bude od početka 😉 korpe sam pronašla u Ikei. Pošto je ovo bio dizajniraj usput projekat sa mnogim začkoljicama, neću dati tutorijal o istom. Postoji već dosta tutorijala na istu temu onlajn. Delim ovo da bih možda inspirisala nekoga ko ima sličan problem sa preniskim okvirom. Prateći slike otprilike možete da naslutite kako je napravljena klupa sa uzglavljem.

 

Jednostavan proces izrade  klupa sa uzglavljem

klupa sa uzglavljem u izradi

 

Problem na kojem sam izgubila previše vremena je ova nogara. Pola nje je bilo polomljeno a ja sam nažalost izgubila to parče koje se uklapalo. Nisam htela da ostane ovako, pa sam smislila da napravim kalup od gline na drugoj nogari. Pošto sam pustila da se kalup osuši dan, dva, napravila sam ovaj deo od gline i pustila i njega da se osuši još jedan dan. Tek tada sam shvatila da se uvija na drugu stranu: DOBRO JUTRO! Pošto sam koristila kalup suprotne strane, uvijalo se suprotno od onoga što je meni bilo potrebno L onda sam napravila kalup na vrhu okvira: dupla glupost! Isti problem jer je šara naopako.

Sada sam već počinjala da budem vrlo frustrirana. Potrošila sam otprilike nedelju dana čekajući da se glina osuši i na kraju nisam mogla da je iskoristim. Onda sam počela da razmišljam o alterntivnim rešenjima,  otišala sam u Hobi lobi i našla nezavršenu drvenu pečurku u delu sa nedovršenom drvenarijom. Na prvoj slici na donjem kolažu, već sam osekla pečurkinu stabljiku i izšmirglala je u pripremi za gornji deo. Za nogaru sam zakucala kružni deo pečurke i zalepila je. Kao što možete da vidite i dalje je bilo šupljina ali to nije bilo ništa što vinil git nije mogao da reši. Ova nogara nije identična kao druga što me malo nervira. Moj muž perfekcionista mi je rekao da sam preveliki perfekcionista, tako da sam odustala J izgleda mnogo bolje nego ranije i ne zapada toliko za oko ukoliko ne tražite grešku tako da to je što je.

Koju boju zelite u Vašoj spavacoj sobi

Većinu drveta sam uzela sa svoje gomile ostataka, morala sam da kupim dasku za krevet za ivice i lajsne (koristila sam dve na gornjoj ivici). Jastučići za sedenje su bili druga priča. Čak is a kuponom za popust od 50% te stvari su bile skupe! Koristila sam debljinu od 8cm (želela sam od 6, ali je ne proizvode) i tapacirala je. Prednje uglove sam morala malo da isečem zbog nogara. Savet za one koji ne znaju: secite penu električnim nožem! Cvetni materijal sam nabavila u hobi lobiju, a prugasti materijal na Eciju. Većina ovih materijala u radnji je bila rozikasta, a meni je bila potrebna potpuno bela da bi se uklapala sa cvetnim materijalom, našla sam ovaj vintidž materijal koji je najbliže beloj. Nije savršeno, ali meni dobro izgleda klupa sa uzglavljem.

Kao boju sam koristila Annie Sloan Chalk paint u napoleonsko plavoj. Dusgo nisam koristila ove boje i zaboravila sam koliko su lake za korišćenje. Lepo se nanosila uz minimalne poteze četkom, skupa je ali prekriva fenomenalno. Za bele delove sam koristila belu boju iz Hobi lobija. Za završni sloj sam koristila Rustoleums Ultimate Polyurethane u mat boji. Kupila sam je u Lowesu, ali možete je naći i na amazonu.

bitni detalji pri izradMislim da je ovaj finiš dugotrajniji bez održavanja koje vosak zahteva. Kao što sam pomenula na početku ovog posta, ovo će biti prodato na školskoj aukciji tako da sam želela da bude što bezbrižnije za novog vlasnika. Komentari koje sam čitala kažu da neće požuteti kao ostali poliuretani. Pošto je boja prilično tamna nisam brinula o tome, ali htela sam da spomenem za nekoga ko se možda pita istu stvar.

 

 

Share This

Add "CT Compare" Widget via Appearance > Widgets > Compare.